Client

Nicoya

Date
2019

Nicoya designs and supplies medical testing equipment to researchers across North America. Their name makes reference to the Nicoya Peninsula in Costa Rica, one of the world’s “blue zones” where people live much longer than average. 

This piece was designed for the corridor which separates the front lobby from the office, acting as a passageway between the two spaces. It is partially visible from the main entrance, and the goal was to create something that would catch people’s attention and draw them towards the corridor. This was the perfect area to create a dense, forest-like design, inspired by the plant life of Costa Rica.

To tie in this design with the process of biological research, nearly everything in the scene was inspired by scientific structures and shapes. The clouds are shaped like mitochondria, the grass resembles cilia, the plants look similar to molecules, mitosis, nuclei, and micelles, and the pattern fills resemble antibodies and amino acids.

`